Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11349/16290
Title: Empresa productora y comercializadora de helados de frutos exóticos en Bogotá
Author: Calderon Cardona, Lexdy Yurany
González Velazco, Edgar Steven
Advisor: Gonzalez Peñarete, Jairo
Subjects: Especialización en Gestión de Proyectos de Ingeniería - Tesis y disertaciones académicas
Industria de helados - Mercadeo - Bogotá (Colombia)
Keywords: Homogenización Helados
Pasteurización de Helados
Ultracongelación
Maduracion de Helados
Date: 12-Jul-2019
Abstract: This project has been prepared with the proposal to create a company that produces and sells exotic fruit ice cream in the city of Bogotá. The main objective is to establish its viability through the analysis and evaluation of the technical, administrative and financial requirements necessary for its operation. For the analysis, market trends and preferences of ice cream consumers will be taken into account, in addition to analyzing the environment that involves this type of sector and business. For the development of the work, the identification and formulation of the project was carried out through market research, technical study and project engineering and the evaluation of the financial, economic, environmental, and social project was carried out. With the implementation of the project, the supply of exotic fruit ice creams in the sector is improved, 9 direct jobs are generated with the participation of the inhabitants of the Casa Blanca neighborhood of the town of Suba, in addition to the suppliers of raw materials and supplies they are constituted by companies located in the sector, thus contributing to the growth and economic and social economy of both the neighborhood and the locality.
Description: El presente proyecto se ha elaborado con la finalidad de crear una empresa productora y comercializadora de helados de frutos exóticos en la ciudad de Bogotá. El objetivo principal es establecer su viabilidad a través del análisis y la evaluación de los requerimientos técnicos, administrativos y financieros necesarios para su funcionamiento. Para el análisis se tomaron en cuenta las tendencias del mercado y preferencias de los consumidores de helado, además de analizar el entorno que envuelve a este tipo de sector y negocio. Para el desarrollo del trabajo, se realizó la identificación y formulación del proyecto a través de la investigación de mercados, estudio técnico e ingeniería de proyecto y se realizó la evaluación del proyecto financiera, económica, ambiental, socialmente. Con la puesta en marcha del proyecto se mejora la oferta de helados de frutos exóticos en el sector, se generan 9 empleos directos con la participación de los habitantes del barrio Casa Blanca de la localidad de Suba, además los proveedores de materias primas e insumos estan constituidos por empresas ubicadas en el sector, contribuyendo así con el crecimiento y fortalecimiento económico y social tanto del barrio como de la localidad.
URI: http://hdl.handle.net/11349/16290
Appears in Collections:Especialización en Gestión de Proyectos de Ingeniería

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
CalderonCardonaLexdyYurany2019.pdfTrabajo de especialización3,2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.